Av. Ekmen DEM’den aday adayı oldu

Batmanlı Avukat Zedan Ekmen DEM Parti Batman Belediye Eş Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulundu.  

Av. Ekmen DEM’den aday adayı oldu
Yayınlama: 25.12.2023
792
A+
A-

Yüksek Öğrenim olarak Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Avukat Zedan Ekmen, 1978 Batman doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Batmanda tamamladım. Bizim dönemimiz Batman Anadolu Lisesi’nin ilk mezunlarıyız(1996). 2010 yılı itibari ile Batman Barosunda staja başladım ve Batman Barosu Çocuk Hakları, İnsan Hakları ve Avukat Hakları Merkezlerinde çalışmalar yürüttüm. Batman’da faaliyet yürüten çalışma alanı bu merkezlerle aynı olan (Çocuk Hakları, İnsan Hakları) kurum, kuruluş ve STK’larla birlikte çalışmalar yürüttük.

2014 yılında Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) kurucu yönetim kurulu üyeliği yaptım. 2015 yılında yapılan kongre ile tekrar yönetim kurulu üyesi olarak devam ettim. Bu görevim, derneğimiz KHK ile kapatılana dek devam etti. Derneğimiz ülke geneli kapatıldıktan sonra platform olarak mesleki örgütlenmemiz ve çalışmalarımıza devam ettik. Halen Özgürlük İçin Hukukçular Derneği üyesiyim.

2017 yılı Aralık ayında yapılan kongreyle birlikte Halkların Demokratik Partisi İl Yönetim Kurulu üyeliğine getirildim. 2019 kongresinde partimizin Disiplin Kurulu üyeliğinde bulundum. 2021 yılından bu yana halen partimiz Halkların Demokratik Partisi İl Yönetim Kurulu üyeliğinde hizmet etmekteyim.

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde DEM Partiden Batman Belediye Eş Başkanlığı için aday adaylık başvurusunda bulundum.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.