‘Tarih Yazan Çocuklar’ projesi Batman’da tanıtıldı

Türk medeniyetinin binlerce yıllık serüvenine tarihi katkı sunan 100 önemli ismin öz yaşam öykülerinin kitaplaştırıldığı, öğrencilerin resmettiği, şiirleştirdiği, sahneye taşıdığı ve oyunlaştırdığı etkinliklerle andığı ‘Tarih Yazan Çocuklar’ projesi Batman’da tanıtıldı.

‘Tarih Yazan Çocuklar’ projesi Batman’da tanıtıldı
Advert
Yayınlama: 11.02.2024
56
A+
A-

Projenin, pilot uygulamaların ardından il genelindeki tüm çocuklara ulaşacağı belirtildi. Türkiye tarihindeki önemli figürleri ilkokul çağındaki çocuklara tanıtarak millî ve manevi bilinci güçlendirmeyi hedefleyen interaktif eğitim ve kültür hareketi ‘Tarih Yazan Çocuklar’ projesinin tanıtım toplantısı Batman’da Yeni Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Toplantıda Batman Valisi Ekrem Canalp, AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, İl Millî Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve oyuncu Ahmet Yenilmez de yer aldı.

Kurtuluş Savaşı’nın simgesi Kara Fatma, hakimlerin hekimi İbn-i Sina, pusuların kadını Kılavuz Hatice, Akıncıların Gururu Gördesli Makbule, saatleri ayarlayan adam Ahmet Hamdi Tanpınar ve Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de aralarında yer aldığı 100 Türk büyüğünün kitaplaştırılarak okutulduğu ve interaktif bir biçimde işlendiği proje, çocukların hayal dünyasını, tarihten gelen kahramanlarla besleyerek geçmişe ait bir kültür bilinci oluşturulmasını destekliyor.

Kültürel miras, gelecek nesillere aktarılıyor
Öğrencilerin, başrolünde yer aldığı oyunlar, tasvir ettikleri resimler, sahneledikleri tiyatrolar ve kaleme aldıkları şiirlerle kültürel mirasımızda iz bırakan isimleri yakından tanıdıkları ‘Tarih Yazan Çocuklar’ projesiyle, Atatürk’ün ‘devletin temeli’ olarak işaret ettiği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da hassasiyetle üzerinde durduğu millî kültüre ve kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasına katkı sunan projenin Genel Koordinatörü Ahmet Ali Ortadeveci, “Tarih Yazan Çocuklar’ projesi, medeniyet tarihimizdeki önemli figürleri ilkokul çağındaki çocuklarımıza öz yaşam öyküleri aracılığıyla tanıtarak, millî ve manevi bilinci güçlendirmeyi hedefleyen bir girişimin sonucudur. Bu girişim, tam 1 ay önce AK Parti Batman Milletvekilimiz Ferhat Nasıroğlu ve Necat Nasıroğlu Vakfı Başkanı Hatice Nasıroğlu’nun destekleri ile Batman’da Necat Nasıroğlu İlköğretim Okulu’nda öğrencilerimizle bir araya geldi. Bugün, Batman’daki tüm öğrencilerimize ulaşma hedefiyle çok önemli ve daha büyük bir adım atıyoruz. Millî kültürümüzü Batman’da daha da güçlendirecek projemizin pilot uygulamaların ardından Batmanlı tüm çocuklarımızla buluşturmak için sabırsızlanıyoruz. Heyecanımız, kültürel mirasımızın gelecek nesillere aktarılması için sunduğumuz katkımızın da bir yansımasıdır” dedi.

Bir asrı geride bırakan Cumhuriyetin nice yüzyıllar ayakta kalabilmesi için millî ve manevi farkındalığı yüksek, tarihine duyarlı ve geleceğe güvenle bakabilecek çocuklarımızın yetişmesi ve değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasının çok önemli olduğu belirten Ortadeveci, “Renkli bir kültür serüveni haline getirdiğimiz projemizle bu hedefleri desteklerken, çocuklarımızın yaratıcılığı ve sorun çözme becerilerinin gelişimine de destek oluyoruz” diye konuştu.
‘Tarih Yazan Çocuklar’ projesinde anlatılan 100 Türk büyüğünün özlü sözleri, tüm çocuklara ulaşması için Batman genelinde 206 otobüs durağına Türkçe, Kürtçe ve İngilizce olmak üzere üç dilde de konumlandırıldı. Batman Valiliği ve Batman İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Tarih Yazan Çocuklar’ projesinin Batman ayağının, pilot uygulamaların ardından il genelindeki tüm ilkokullara ulaştırılması hedefleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.