Lütfen bekleyin..


Kış aylarının vazgeçilmezi dağ şalgamı

16 Kasım 2023, 09:49 - Okunma: 238

Kış aylarının vazgeçilmezi dağ şalgamı


Kış aylarının vazgeçilmez yemeklerinden olan, büyüklüğü ve farklı tadıyla bölgede en çok tercih edilen Sason dağ şalgamı, çarşı meydanında satışa sunulmaya başlandı.
Bölgede dağ şalgamı olarak adlandırılan şekil olarak yayvan ve tanesi bir kilogramı aşan Sason şalgamı nisan-mayıs aylarında tohumu serpilerek kasım-aralık aylarında yerin altından çıkartılarak temizlendikten sonra ilçe pazarında kilosu 10 liradan satışa sunuluyor. 
KİLOSU 10 TL
İlçe merkezinde kurulan tezgahlarda satışa sunulan Sason dağ şalgamı özelikle kış aylarında kırmızı kemikli et ile birlikte pişirilerek tüketiliyor. Köylerde kalan vatandaşlar tarafından yapraklarından yapılan tütü diye adlandırdıkları şalgam otu turşusu da pişirilerek tüketilebiliyor. Şalgamın kilosunun çok ucuz olduğunu belirten Uçar, çay 5 lira, bir kilo şalgamı ise 10 liradan satıyoruz.” Dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SASON Kategorisindeki Diğer Haberler
Kış Mevsimi Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi
Batman’da domuz sürüsü cep telefonu kamerasına yansıdı
Sason’un ürünlerine festivalde yoğun ilgi
Mesut Baz Adaylığını Açıkladı
Batman’da 17 köy ulaşıma kapandı
Sason’da okul duvarı çöktü
ESNEK




bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=