Batman Sessizliğe Bürünüyor!

21-22 Haziran 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi Batman Valiliği, sınav sürecinde öğrencilerin olumsuz etkilenmemesi için kent genelinde bir dizi önlem aldı.

Batman Sessizliğe Bürünüyor!
Yayınlama: 19.06.2025
A+
A-

Valilik tarafından yapılan açıklamada, sınav merkezlerinin çevresinde gürültü yapılmaması, inşaat ve hafriyat çalışmalarına ara verilmesi gibi hususlarda toplumsal duyarlılık çağrısında bulunuldu.

Sınav Tarih ve Saatleri Belirlendi

Milyonlarca öğrencinin ter dökeceği sınav oturumlarının tarih ve saatleri şu şekilde açıklandı:

  • 1. Oturum – Temel Yeterlilik Testi (TYT):
    21 Haziran 2025 Cumartesi, saat 10.15 – 13.00
  • 2. Oturum – Alan Yeterlilik Testi (AYT):
    22 Haziran 2025 Pazar, saat 10.15 – 13.15
  • 3. Oturum – Yabancı Dil Testi (YDT):
    22 Haziran 2025 Pazar, saat 15.45 – 17.45

İnşaat ve Gürültülü Çalışmalara Geçici Yasak

Valilik açıklamasında, sınav tarihlerinde sınav merkezlerinin çevresinde:

  • Yüksek sesli müzik yayını yapılmaması,
  • İnşaat faaliyetleri ve gürültüye neden olabilecek her türlü çalışmaya ara verilmesi gerektiği vurgulandı.

Bu kapsamda; Batman Belediyesi, İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü tarafından sahada gerekli tedbirler alınacak.
Yetkililer, uyarıya rağmen gürültülü faaliyetlerde bulunanlara herhangi bir uyarıya gerek kalmadan müdahale edileceğini belirtti.

Toplumsal Duyarlılık Çağrısı

Batman Valiliği, sınava girecek tüm adaylara başarılar dileyerek vatandaşlara şu çağrıda bulundu:

“Bu önemli süreçte göstereceğiniz duyarlılık, gençlerimizin geleceğine katkı sağlayacaktır. Tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.