Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (BASKİ) Müdürlüğü, kentteki altyapı sorunlarına yönelik yeni bir proje başlattı.
Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in talimatıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, merkez mahallelerde yağmursuyu ve kanalizasyon altyapısı yenileniyor. BASKİ Müdürlüğü, çalışmaları kendi ekipleri ve yüklenici firma aracılığıyla sürdürüyor.
Proje, Batman merkezdeki cadde ve sokaklarda yapılan nüfus ve yoğunluk analizleri doğrultusunda planlandı. 1.300.000 kişilik nüfusa hizmet verebilecek kapasitede tasarlanan altyapı sistemi, hem gündüz hem gece vardiyalarında kesintisiz olarak uygulanıyor.
Belediye yetkilileri, altyapı çalışmalarının mahallelerin ihtiyaç oranlarına göre bölgesel öncelikler dikkate alınarak yürütüldüğünü belirtti. Proje ile birlikte sel ve taşkın risklerine karşı önlem alınması ve altyapı sisteminin yenilenmesi hedefleniyor.