Batman’ın Yenişehir Mahallesi 3. ve 4. Etap TOKİ Konutları’nda son günlerde artan akrep yoğunluğu, mahalle sakinlerini tedirgin etti.
Özellikle gece saatlerinde evlerine giren akrepler nedeniyle korku yaşayan vatandaşlar, belediyeden acil ilaçlama talebinde bulundu.
Konutlarda yaşayan vatandaşlar, çocuklarının ve yaşlıların sağlığından endişe ettiklerini belirterek, akreplerin hem apartman boşluklarında hem de dairelerde görüldüğünü ifade etti. Mahalle sakinleri, “Belediyemizden bir an önce müdahale bekliyoruz. Geceleri rahat uyuyamıyoruz” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.
Bölgede daha önce benzer şikayetlerin yaşandığını hatırlatan vatandaşlar, akrep sorununun özellikle yaz aylarında arttığını ve düzenli ilaçlama yapılması gerektiğini dile getirdi.