Memur-Sen üyeleri, 8’inci Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu işvereninin sunduğu yetersiz zam teklifini protesto etmek için bir araya geldi.
Batman’da memurlar, 8’inci Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu işvereninin sunduğu yetersiz zam teklifine tepki göstermek amacıyla Gülistan Caddesi’nde eylem gerçekleştirdi.
Memur-Sen İl Temsilcisi Şehmuz Önlü, eylem sırasında yaptığı basın açıklamasında teklifin yetersiz ve kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Önlü, kamu işvereninin 2026 için yüzde 10 + yüzde 6, 2027 için yüzde 4 + yüzde 4 zam teklifini “ciddiyetsiz” ve “gerçekçi olmayan bir öneri” olarak nitelendirerek, memurların yıllardır gösterdiği çabaların ve emeklerinin değersizleştirildiğini belirtti.
Önlü ayrıca, yüksek kira artışları ve enflasyon oranları dikkate alındığında bu teklifin kabul edilemez olduğunu ifade etti.
Memur-Sen İl Başkanı Önlü, konuşmasında şunları söyledi:
“Refah payı istiyoruz, çünkü geçmiş dönem kayıplarımızın giderilmesi gerekiyor. Taban aylığa zam istiyoruz, çünkü görev aylığı ile emekli aylığı arasındaki dengenin yeniden kurulması gerekiyor. Oransal zam istiyoruz, çünkü kamu görevlilerinin yüksek enflasyon altında ezilmesini istemiyoruz. Bunun yanı sıra birinci derece verilmesini, 3600 ek gösterge hakkının tanınmasını, aileyi koruyacak düzenlemelerin hayata geçirilmesini, akademisyen, yönetici, mühendis ve teknik personelin mali haklarının iyileştirilmesini, bayram ikramiyesi verilmesini, kira desteği sözünün tutulmasını, gelir vergisinin yüzde 15’e sabitlenmesini ve bütün gelirlerimizin emekliliğe esas sayılmasını talep ediyoruz.”
Önlü, “Hakkı savunmaya da, hakkı haykırmaya da hazırız” diyerek, eylemlerin periyodik olarak süreceğini açıkladı.