İluh Deresi Bulvarı Trafiğe Açılıyor

Batman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından İrmi Mahallesi’nde yürütülen İluh Deresi Bulvar projesinde çalışmalar sona erdi.

İluh Deresi Bulvarı Trafiğe Açılıyor
Advert
Yayınlama: 10.08.2025
A+
A-

Batman Belediyesi ile TPAO Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, TPAO Bölge Müdürlüğü ihata duvarı İluh Deresi’nden 20 metre geriye çekildi. Yeni duvarın yapımının ardından bulvarın altyapı, üstyapı, aydınlatma, peyzaj ve yol düzenleme çalışmaları tamamlandı.

Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, yol çizgi çalışmalarını bitirdi. 2 bin 500 metre uzunluğundaki bulvar çalışmaları 20 Kasım 2024’te başlamıştı.

Yeni yol, yapımı süren Bölge Devlet Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Batman Şehir Stadı ile Hasankeyf ve Diyarbakır güney çevre yollarına alternatif güzergâh olacak. Yolun hizmete girmesiyle birlikte çevredeki mahallelerde ulaşımın kolaylaşması bekleniyor.

Projede ayrıca Habip Başkan Parkı çevresinde iki park, yürüyüş yolları, köprüler, İluh Deresi içerisinde su akışı ve küçük şelaleler ile çevre düzenlemeleri yer alıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.