4-6 Yaş Kur’an Kurslarına Yoğun İlgi

Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı’na bağlı Aile Destek Merkezlerinde, Batman İl Müftülüğü iş birliğiyle açılan 4-6 yaş Kur’an kursları yoğun ilgi görüyor.

4-6 Yaş Kur’an Kurslarına Yoğun İlgi
Advert Advert
Yayınlama: 25.09.2025
Düzenleme: 25.09.2025 13:55
A+
A-

Kursların amacı, çocukların İslam dininin değerlerinin insan hayatına anlam kazandıran olgulardan biri olduğunu fark etmelerini sağlamak, Kur’an’ı Kerim’i ses ve şekil olarak tanımalarına imkân vermek ve sağlıklı bir dinî ile ahlaki gelişim kazandırmak olarak ifade ediliyor.

Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş yaptığı açıklamada, erken yaşta verilen bu eğitimin önemine dikkat çekerek, “Çocuklarımızın zihin dünyasının şekillendiği bu dönemde Kur’an’ı Kerim’i tanımaları, temel ahlaki değerleri kavramaları büyük önem arz ediyor. 4-6 yaş Kur’an kurslarıyla sadece dini bilgiler değil, aynı zamanda paylaşma, sevgi, saygı ve sorumluluk gibi değerler de öğretiliyor. Bu kurslarımız, geleceğin bilinçli, ahlaklı ve değerlerine bağlı bireylerinin yetişmesine katkı sağlıyor.” dedi.

Batman’daki Aile Destek Merkezlerinde süren kurslarda çocuklar, hem eğlenerek öğreniyor hem de manevi değerlerle tanışıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.