Batman’da “Aile Yılı Şenliği”ne katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kentte 879 genç çiftin Aile ve Gençlik Fonu’ndan faydalandığını açıkladı. Bakan Göktaş, “Güçlü aile, güçlü toplum demektir. Türkiye’nin geleceğini ailelerimizle birlikte inşa edeceğiz.” dedi.
Batman’da temaslarını sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Atatürk Parkı’nda düzenlenen “Aile Yılı Şenliği” programına katıldı.
Burada konuşan Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu kapsamında verilen desteklere dikkat çekti.
Aile Yılı kapsamında Türkiye genelinde ailelerle birlikte çeşitli farkındalık çalışmaları yürüttüklerini belirten Göktaş, “Yıllar önce terörün estiği bu topraklarda bugün çocuklarımız çeşitli spor faaliyetleriyle Türkiye Yüzyılı’nın gelecek yüz yılının güzel çocukları olarak yetişiyor. Türkiye Yüzyılı vizyonu tam da bu vizyon doğrultusunda aileleriyle güçlenen, huzurun, barışın ve emeğin de çokça olduğu bir Türkiye’yi bu gençlerimizle, bu çocuklarımızla, bu ailelerimizle inşallah inşa etmeye devam edeceğiz. Ailelerin mutluluğu, çocukların güvenli ve özellikle önümüzdeki yıllarda da güçlü ve geleceğe güvenle bakan bir Türkiye’yi el birliğiyle inşa edeceğiz.” dedi.
Batman’daki çocukların Türkiye’nin geleceği olacaklarını ifade eden Göktaş, “Buradaki çocuklarımız, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde de çok güzel yerlere hizmet edecekler.” diye konuştu.
“Gençlerimizi evlilik yolunda destekliyoruz”
Türkiye genelinde Aile Yılı kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlediklerini anımsatan Bakan Göktaş, “Gençlerimizi evlendiriyoruz. Aile ve Gençlik Fonu’yla Türkiye’nin 81 ilinde çeşitli desteklerimizle 18-29 yaş aralığındaki gençlerimizi evlilik yolunda destekliyoruz. Bu kapsamda Batman’da 879 genç çiftimiz Aile ve Gençlik Fonu’ndan istifade etti. Evlilik öncesi eğitim programlarından faydalandı.” ifadelerini kullandı.
“Doğum yardımı sistemimizi güncelledik”
Aile yapısını güçlendirmek için yeni doğum yardımı sisteminin de devreye alındığını hatırlatan Göktaş, “Özellikle yeni doğum yardımı sistemimizi güncelledik. Batman’daki ailelerimizden de maşallah 5 bin 700’den fazla, 7 bin 879 çocuğumuza bu yeni doğum yardımı sisteminden istifade etti.” dedi.
“Güçlü aile güçlü toplum demektir”
Bakan Göktaş, ailelerin güçlenmesinin Türkiye’nin geleceği için hayati olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
“Çünkü biz biliyoruz ki güçlü aile güçlü toplum demektir. Güçlü toplum demek geleceğe emin adımlarla yürümektir. Aile festivalimizde hem bu farkındalığı oluşturmak adına hem çocuklarımızın neşesinin devam etmesi adına hem de ailelerimizin huzuru, refahı, birlik ve beraberliklerinin uzun yıllar Türkiye Yüzyılı’na emin adımlarla ilerlediğimiz böyle bir dönemde de devam etmesi adına çok kıymetli bir adımdır.”