Koruyucu Ailelere 450 Bin TL Destek Ödemesi Yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının çocukların aile ortamında büyümesini teşvik eden Koruyucu Aile Hizmeti kapsamında Batman’da önemli bir destek ödemesi gerçekleştirildi.

Koruyucu Ailelere 450 Bin TL Destek Ödemesi Yapıldı
Advert
Yayınlama: 18.11.2025
A+
A-

Sosyal hizmet modelleri doğrultusunda, kentte koruyucu aile olarak görev yapan 22 ailenin hesaplarına, yanlarında bakımını üstlendikleri 29 çocuk için toplam 450 bin TL aktarıldı.

Bakanlık tarafından sağlanan bu destek, çocukların aile sıcaklığından uzaklaşmadan sağlıklı şekilde büyümeleri, eğitimlerine devam edebilmeleri ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla düzenli olarak yapılıyor. Uzmanlar, koruyucu aile uygulamasının, çocukların psikososyal gelişiminde kritik bir rol oynadığını ve toplumun dayanışma kültürünü güçlendirdiğini vurguluyor.

Batman’da koruyucu aile sayısının her yıl artış gösterdiğine dikkat çeken yetkililer, çocukların kurum bakımına alınmadan, güvenli bir aile ortamında yetiştirilmelerini amaçlayan bu modelin yaygınlaştırılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, koruyucu aile olmak isteyen vatandaşlara yönelik bilgilendirme ve yönlendirme çalışmalarına da devam ettiklerini ifade etti.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.