Batman Çayı’nda Taşkın Duvarı Hasar Gördü

Son günlerde etkili olan yoğun yağışlar, Batman Barajı’nda su akışını artırdı. Yükselen debi nedeniyle Batman Çayı üzerindeki taşkın koruma duvarında tahribat oluşurken, ekipler bölgede çalışma başlattı.

Batman Çayı’nda Taşkın Duvarı Hasar Gördü
Advert
Yayınlama: 19.02.2026
A+
A-

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, il genelinde ve çevre bölgelerde etkili olan yoğun yağışların Batman Barajı’nda su seviyesini ve baraja gelen su miktarını önemli ölçüde artırdığı belirtildi.

Barajın işletmecisi Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) tarafından dört üretim ünitesinin tam kapasiteyle çalıştırıldığı, bu nedenle barajdan kontrollü olarak salınan suyun debisinin belirgin şekilde yükseldiği ifade edildi.

Artan su akışı sonucu Batman Çayı’nın Batman ili yakasında bulunan taşkın koruma duvarında düşük yoğunluklu tahribat meydana geldiği kaydedildi.

Olayın ardından Devlet Su İşleri (DSİ) ekiplerinin hızla harekete geçtiği, Batman Şube Müdürlüğü koordinesinde bölgeye sevk edilen teknik ekiplerin gerekli güvenlik önlemlerini alarak hasar tespit ve onarım çalışmalarına başladığı bildirildi.

Yetkililer, baraj işletmesinin planlı ve kontrollü şekilde sürdürüldüğünü, su akışının anbean takip edildiğini ve ilave risklere karşı tüm tedbirlerin alındığını vurguladı.

Vatandaşların ise Batman Çayı yatağı ve çevresinde dikkatli olmaları istendi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.