BATSO Başkanı Demir DİKA Toplantısında

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir, Batman Valisi Ekrem Canalp ile birlikte Siirt’te düzenlenen Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) 2026 yılı ilk Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı. Toplantı, Siirt Valisi Kemal Kızılkaya’nın başkanlığında gerçekleştirildi.

BATSO Başkanı Demir DİKA Toplantısında
Advert
Yayınlama: 10.02.2026
A+
A-

Toplantıya DİKA Genel Sekreteri Aykut Aniç ve Batman İl Genel Meclisi Başkanı Gülcemal Erdinç de iştirak etti.

Gündemde, ajansın 2025 yılı boyunca yürüttüğü faaliyetler değerlendirilirken, 2026 yılına ilişkin bütçe ve faaliyet planlamaları ele alındı. Ayrıca bölgesel kalkınmayı hedefleyen proje ve çalışmaların mevcut durumu gözden geçirildi.

Toplantıda, 2025 yılında uygulamaya alınan Yerel Kalkınma Hamlesi Programı kapsamında toplam yatırım tutarı 2,6 milyar TL olan 8 projeye ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Projelerin bölge ekonomisi, istihdam ve üretim kapasitesine katkıları ele alındı.

DİKA Yönetim Kurulu Toplantısında alınan kararların, TRC3 Bölgesi’nde (Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin) ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkı sağlaması hedefleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.