Batman Tarafsız Haber Gazetesi, 12’nci yayın yılını meslektaşlarının katılımıyla gazete ofisinde düzenlenen programla kutladı. Programa Batman’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları katıldı. Etkinlikte yerel medyanın yaşadığı sorunlar da ele alındı.
“Yerel Medya Hak Ettiği Değeri Görmeli”
Programda konuşan Tarafsız Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Cebrail Uyanık, basına yönelik uzun süredir uygulanan kısıtlamalara ve tasarruf tedbirlerine dikkat çekti. Basının kamu adına önemli bir görev üstlendiğini belirten Uyanık, bu uygulamaların sona erdirilmesi gerektiğini ifade etti.
Tarafsız ve İlkeli Yayıncılık Vurgusu
Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Uyanık, gazetenin 9 Şubat 2015 tarihinde yayın hayatına başladığını hatırlatarak, kurulduğu günden bu yana tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışıyla yayın yaptıklarını söyledi.
“Batman Basını Bölgede Önemli Bir Yere Sahiptir”
Zorlu ekonomik koşullara rağmen kamuoyunun yanında durmaya devam ettiklerini belirten Uyanık, Batman basınının bölgede önemli bir konuma sahip olduğunu vurguladı. Uyanık, programa katılan tüm basın emekçilerine teşekkür etti.