Batman Belediyesi, madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında gençlerin ve çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak amacıyla mahallelerde kültürel etkinlikler düzenliyor.
Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in talimatıyla yürütülen çalışmalarda, Batman Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, farklı mahallelerde her yaştan vatandaşın katıldığı kültürel ve sanatsal programlar organize ediyor. Etkinliklerde illüzyon gösterileri, çocuk aktiviteleri, müzik dinletileri ve konserler yer alıyor.
UYUMA Uygulaması ve Bağımlılıkla Mücadele Anlatıldı
Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de etkinliklerde madde bağımlılığı ve UYUMA uygulaması hakkında bilgilendirme broşürleri dağıtarak, katılımcılara aile ve toplumun rolü hakkında bilgiler veriyor.
Belediye yetkilileri, etkinliklerin gençlerin enerjilerini sanata, kültüre ve spora yönlendirmeye yönelik kalıcı alışkanlıklar kazandırmayı amaçladığını belirtti. 29 Haziran’da başlayan Karabağlar Parkı’ndaki kültür sanat etkinlikleri 13 Eylül’e kadar devam edecek.
Muhtar Ayetullah Ak’tan Etkinlik Teşekkürü
Kardelen Mahallesi Muhtarı Ayetullah Ak, “Kardelen Mahallesi’nde düzenlenen “Parklarda Şenlik Var” etkinliğiyle keyifli bir akşam yaşadık. Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Sayın Ekrem Canalp, Vali Yardımcısı Ekrem Güngör, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Murat Sütçü ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Batman Fasıl Grubu’nun performansı, çocuk etkinlikleri ve ikramlarla unutulmaz bir gece oldu.” İfadelerine yer verdi.