Engelli ve eski hükümlü istihdamı zorunluluğunu yerine getirmeyen işyerlerinden tahsil edilen idari para cezaları fonundan karşılanacak destek kapsamında, engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurmaları ile engellilerin mesleki eğitim, rehabilitasyon ve işe uyum süreçlerinin desteklenmesi için 2025/3. dönem proje başvuruları başladı.
Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Emin Aktan, yapılacak desteğin amacının engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarına, engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmelerine ve rehabilitasyon süreçlerine katkı sağlamak olduğunu belirtti.
Başvuruların e-Devlet üzerinden çevrimiçi olarak 24 Ekim 2025 tarihi saat 23:59’a kadar yapılabileceğini aktaran Aktan, “İl Müdürlüğümüze elden veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir” dedi.
Kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülerin ise projelerini Adalet Bakanlığı ilgili birimleri aracılığıyla hazırlayıp İl Müdürlüğüne iletmeleri gerektiği ifade edildi. Uygun görülen projelere, engellilere 580 bin TL’ye kadar, eski hükümlülere ise 435 bin TL’ye kadar destek sağlanacağı kaydedildi.
İŞKUR yetkilileri, 2025/3. dönem proje başvuru rehberi, kılavuzu ve formlarına İŞKUR’un www.iskur.gov.tr adresindeki duyurular bölümünden ulaşılabileceğini bildirdi.