Röportaj: Ferit Tunç
Ara ara yaptığım röportajların bugünkü konuğu benim için çok özel biri. Hikâyemiz 2000’li yılların başında başladı. O yıllarda Batman’da Hotel Bozooğulları’nda çalışıyor, gündüzleri dershaneye giderek üniversite sınavına hazırlanıyordum. Bir Kurban Bayramı günü otelin lobisinde ders çalışırken İstanbul’dan Batman’a gelen kıymetli iş insanımız Ersin Genç’le tanışma fırsatım oldu. Sohbetimizin sonunda bana, “Ola ki üniversiteyi kazanır, yolun İstanbul’a düşerse mutlaka yanıma uğra” demişti. Kaderin cilvesi; ertesi yıl İstanbul’da üniversite öğrencisiydim ve o kapıyı çaldım. İşte o gün başlayan abi–kardeş hukukumuz yıllara yayıldı. Sağ olsun, bursuyla, desteğiyle, dostluğuyla yanımda oldu. Üniversite yıllarımda hem evimizin eşyasını aldı hem de hiçbir zaman bizleri yalnız bırakmadı. Bu yüzden kendisi benim için sadece bir iş insanı değil, aynı zamanda gönlü büyük bir Batmanlıdır.
Ersin Bey, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?
1973 Batman doğumluyum. Evli ve 4 çocuk babasıyım. İlk, orta ve lise eğitimimi Batman’da tamamladım. Çocukluğumdan bu yana ticarete gönül vermiş biriyim. Daha ortaokul sıralarındayken babamın beldemizde kurmuş olduğu ilk üç yıldızlı turistik otelin açılışında görev aldım. Bu benim iş dünyamdaki ilk ciddi deneyimim oldu ve bana başarının cesaret istediğini öğretti.
1991’de İstanbul’a taşındık. Burada Fatih semtinde tekstil sektöründe ticaret hayatıma devam ettim. Çok çalıştım, çok tecrübe edindim ve bu süreçte ticaretin tüm inceliklerini öğrendim. 2002 yılında tekstilin yanı sıra akaryakıt sektörüne giriş yaptım. İstanbul’da bu iki alanda büyük yatırımlar gerçekleştirdim. Ancak benim için en önemli hedef, doğup büyüdüğüm memleketime yatırım yapmaktı. Çok şükür 2009 yılında Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde bitümlü su yalıtım membran fabrikamızı kurarak bu hayali gerçekleştirdim.
Batman sizin için nasıl bir anlam taşıyor?
Batman benim memleketim. Doğduğum, büyüdüğüm, çocukluğumun en güzel yıllarını yaşadığım şehir. İstanbul’da kazandığım tecrübeleri Batman’a taşımak benim için bir sorumluluktu. Çünkü insan nerede olursa olsun, doğduğu topraklara olan borcunu unutmamalı.
Su yalıtımı sektörü biraz teknik bir alan. İzofalt markanızla yaptığınız işleri biraz daha detaylı anlatır mısınız?
Elbette. İzofalt bugün Türkiye’nin güçlü markalarından biri. Özellikle bitüm bazlı su izolasyonu ürünlerinde geniş bir ürün yelpazemiz var. Türkiye genelinde yaygın bayi ağımızla güvenilir bir markayız. Batman Organize Sanayi Bölgesi’ndeki üretim tesisimizde yaklaşık 60 kişilik bir ekiple çalışıyoruz. Bu hem doğrudan istihdam hem de şehrimizin ekonomisine katkı demek.
İç piyasada güçlü satışlarımız devam ederken, Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere ihracat faaliyetlerimizi de sürdürüyoruz. Yalıtım, bir binanın sağlığı için çok önemlidir. Eğer doğru izolasyon yapılmazsa su ve nem büyük hasarlara yol açar. Bu yalnızca yapının ömrünü kısaltmakla kalmaz, aynı zamanda sağlıksız yaşam alanları da oluşturur. Bizim işimiz, insanlara güvenli ve uzun ömürlü yapılar kazandırmak.
Peki ileriye dönük hedefleriniz neler?
Bizim için hedefler hiçbir zaman bitmez. Önümüzdeki dönemde Batman’daki tesisimizi daha da büyütmeyi, istihdamı artırmayı ve ihracat ağımızı genişletmeyi planlıyoruz. AR-GE çalışmalarına da çok önem veriyoruz. Çevre dostu, yenilikçi ürünler geliştirmek için sürekli çalışıyoruz. Amacımız hem Türkiye’de hem de uluslararası pazarda marka bilinirliğimizi artırmak.
Son olarak Batmanlı hemşehrilerinize neler söylemek istersiniz?
Bu yatırımı Batman’a yapmamızın en büyük sebebi, memleketimize olan sevgimizdir. Batman yalnızca doğduğum şehir değil; kimliğim, hatıralarım, çocukluğum. Hemşehrilerimizin desteklerini yanımızda hissetmek bize güç veriyor. İnşallah el birliğiyle Batman’ı daha ileriye taşıyacağız.