Batman Belediyesi tarafından Batman Çayı kenarında hayata geçirilmesi planlanan “Mavi–Yeşil Batman Projesi”nin 1. etabı, düzenlenen törenle başlatıldı.
Törene Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in yanı sıra vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, kamu kurumları yöneticileri, siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı.

130 Dönümlük 1. Etap İçin Tören Düzenlendi
Projenin 1. etabı, Batman–Diyarbakır Köprüsü çevresinde, İstiklal Kent Parkı’nın devamı niteliğinde planlandı. Toplam 130 dönümlük alanın sosyal yaşam ve rekreasyon alanı olarak düzenleneceği belirtildi.
Projede 4 Etap Planlanıyor
Toplam 2.050 dönümlük alanda 4 etap olarak planlanan Mavi–Yeşil Batman Projesi’nin tamamının kentin sosyal yaşamına önemli katkı sağlaması hedefleniyor. Törende yapılan sunumların ardından proje detayları katılımcılarla paylaşıldı.

Şehirde Yürütülen Diğer Çalışmalar
Vali Canalp törende yaptığı konuşmada, kentte devam eden diğer projelere de değindi.
Yaptığı açıklamada:
Açılış Tarihi Öne Çekildi
Yüklenici firmadan alınan bilgilere göre, sözleşmeye göre 14 ay sürmesi öngörülen 1. etap çalışmalarının daha erken tamamlanması için görüşmeler yapıldı. Buna göre parkın 1. etabının 29 Ekim 2026’da hizmete açılması planlanıyor.
Tören, ilk çivinin çakılması ve ilk fidanın dikilmesiyle sona erdi.