Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (BASKİ) Müdürlüğü, kent genelinde altyapı hizmetlerinin aksamaması amacıyla çalışmalarına devam ediyor.
Ekipler, arızalara müdahalenin yanı sıra önleyici bakım ve temizlik faaliyetlerini de eş zamanlı olarak yürütüyor.
800’lük ana isale hattındaki arıza giderildi
BASKİ ekipleri, hafta boyunca kentin farklı noktalarında teknik çalışmalar gerçekleştirdi. Bu kapsamda, Gültepe Mahallesi Aşık Veysel Bulvarı üzerinde bulunan ve su dağıtımında önemli rol oynayan 800’lük ana isale hattındaki arıza giderildi. Ayrıca Tilmerç Mahallesi Mustafa Ramanlı Parkı ile Hürriyet Mahallesi Şerzan Kurt Parkında bulunan büfelerin altyapı bağlantı çalışmaları tamamlandı.
Batman Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Alo 153 Çağrı Merkezi aracılığıyla vatandaşlardan gelen ihbarların kayıt altına alındığı, arıza noktalarına ekipler tarafından gün içerisinde müdahale edildiği belirtildi.
Kış mevsimi nedeniyle kanalizasyon hatlarında periyodik temizlik çalışmalarının da sürdürüldüğü kaydedilirken, rögarların özel araçlarla temizlenerek tıkanıklık ve taşkın risklerine karşı önlem alındığı ifade edildi.
Belediye yetkilileri, altyapı çalışmalarının kent genelinde planlı şekilde devam edeceğini bildirdi.