Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş ve AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi, Batman İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
Heyet, ilk olarak Batman İl Sağlık Müdürlüğünü ziyaret etti. İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Solmaz tarafından yapılan bilgilendirmede, il genelinde devam eden ve planlanan sağlık yatırımları hakkında sunum gerçekleştirildi. Toplantıda, Batman’da yürütülen sağlık projeleri ile önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesi planlanan çalışmalar ele alındı. Sağlık altyapısının güçlendirilmesi, hizmetlere erişim ve sunulan hizmetlerin kalitesinin artırılmasına yönelik yürütülen çalışmalar değerlendirildi.

Ziyaretin ardından heyet, Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğüne geçti. İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, kent genelinde devam eden eğitim projeleri ile planlanan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Görüşmede, okulların fiziki durumu, eğitim altyapısı ve öğrencilerin ihtiyaçları gündeme alındı.
Toplantılarda, sağlık ve eğitim alanlarında kurumlar arası koordinasyonun önemine dikkat çekilirken, mevcut projelerin etkin şekilde sürdürülmesi ve planlanan yatırımların hayata geçirilmesine yönelik çalışmaların devam edeceği ifade edildi.