Belediyeden Su Borcu Uyarısı: Af Yok, Faiz İşliyor

Batman Belediyesi, su borcu bulunan abonelere yönelik yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, borçlara ilişkin herhangi bir yapılandırma ya da faiz indirimi çalışmasının gündemde olmadığı bildirildi.

Belediyeden Su Borcu Uyarısı: Af Yok, Faiz İşliyor
Advert
Yayınlama: 13.02.2026
A+
A-

Belediye tarafından yapılan duyuruda, su borcu olan vatandaşların af veya indirim beklentisine girmemeleri gerektiği belirtilerek, borçların zamanında ödenmemesi halinde gecikme faizinin mevzuat çerçevesinde uygulanmaya devam edeceği ifade edildi.

Yasal Süreç Uyarısı

Açıklamada, borçlarını ödemeyen aboneler hakkında yasal işlemlerin başlatılacağı, bu kapsamda haciz işlemleri uygulanabileceği ve su kesintisine gidilebileceği kaydedildi. Borçların icra aşamasına gelmesi durumunda ise avukatlık ücreti ve icra masrafları gibi ek maliyetlerin oluşabileceği hatırlatıldı.

Ödeme Kanalları Hatırlatıldı

Belediye, su hizmetlerinin kesintisiz sürdürülebilmesi için abonelerin borçlarını en kısa sürede ödemeleri çağrısında bulundu.

 

Vatandaşların güncel borç durumlarını Batman Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden online olarak sorgulayabileceği ve ödeme yapabileceği; ayrıca şehir genelindeki belediye veznelerinden nakit veya kredi kartıyla ödeme gerçekleştirebileceği bildirildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.