Batman’da TKDK Ofisi açıldı

Vali Ekrem Canalp, ilimizde yeni açılan Tarım ve kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Batman İrtibat Ofisi’ni ziyaret ederek, yetkililerden yürütülecek çalışmalara ilişkin bilgi aldı. 

Batman’da TKDK Ofisi açıldı
Yayınlama: 19.12.2023
141
A+
A-

Valilik yerleşkesi A blok ikinci katta açılan irtibat ofisinde incelemelerde bulunan Vali Canalp, yürütülecek hizmetlere ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

OFİS 1 OCAK’TA FAALİYETLERE BAŞLAYACAK

1 Ocak tarihi itibariyle TKDK Batman ofisinin faaliyetlerine tam olarak başlanacağını Belirten Vali Canalp, “Bu bölüm Batman’ın gelecekteki kırsal kalkınma alanında en büyük, en esaslı işlerinden projelerin yapıldığı bir yer haline gelecektir. TKDK Türkiye’de 42 ilde faaliyet gösteriyor. Batman da, 1 Ocak tarihi itibariyle bu kurumun Türkiye’de faaliyet gösterdiği illerden bir tanesi olacaktır. Bu kurum 16 farklı sektörde hazırlanmış olan projelere %60 %70 nispetinde ivme desteği sağlayan bir kurumdur. Avrupa birliği fonlarından, özellikle de IPARD’tan elde edilmiş olan desteklerle çiftçilerimize ve kırsal kalkınmayla ilgili faaliyet gösteren paydaşlarımıza yoğun şekilde destek sağlamaktadır. 2024 yılından itibaren 7 yıllık bir perspektifte sadece IPARD 3’ten elde edilecek olan destek miktarı 555 milyon Euro’dur” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.