Külliye’deki konsere tepkiler büyüyor

Batman’ın simgesi haline gelen Necat Nasıroğlu Külliyesinde düzenlenen eğlence programlarına tepkiler büyüyor.

Külliye’deki konsere tepkiler büyüyor
Advert
Yayınlama: 17.12.2023
Düzenleme: 17.12.2023 16:30
2.345
A+
A-

 

Batman Düşünce Ve İnanç Özgürlüğü Platformu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Batman’ın simgesi haline gelen Necat Nasıroğlu külliyesi bugüne kadar pek çok etkinliğe ev sahipliği yapmış, sosyal ve kültürel etkinliklerin merkezi haline gelmiştir. Özellikle arsası Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tahsis edilen ve içinde yer alan Cami ve Taziye Evi münasebetiyle merhum Necat Nasıroğlu’nun amel defterinin açık olacağından şüphemiz bulunmamaktadır. Konferans Salonu ve bilimsel çalışmalara öncülük edecek diğer binaların da Batman’ın her alanda gelişmesine katkı sağlayacağı şüphesizdir.

Ancak son zamanlarda Konferans Salonunun eğlence maksatlı etkinlikler için tahsis edileceğine dair haberler Batman kamuoyunu derinden üzmüştür. Özellikle bütün dünya hakları mazlum Filistinli çocuklar, kadınlar, siviller için yas tutuyorken Batman gibi manevi duyarlılığı yüksek bir şehirde eğlence düzenlenmesi ve bu eğlencenin içinde Cami, Taziye Evi gibi mekanların bulunduğu Külliye’de yapılacak olması üzüntü verici ve maşeri vicdanı yaralayıcı niteliktedir. Hafızalarımızda “Necat Nasıroğlu Külliyesi” olarak yer edinen mekanın farklı adlarda anılmasına zemin hazırlanmamalıdır.”

İlgililerin toplumun hassasiyetlerini dikkate alarak eğlence programlarını tekrar gözden geçirmeye davet ediyoruz.

Mustazaflar Cemiyetini açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Batmanımızın adeta sembolü haline gelen Esentepe Külliye Camii Konferans salonunda, hem mabedin kutsallığını bozacak hem de Gazzemizin yasını tuttuğumuz böyle acılı bir zamanda yapılması planlanan çirkef konserin iptali ve bundan sonra da halkın tepkisine neden olacak buna benzer programların burada yapılmaması için tüm yetkili ve sorumluların duyarlı olmaya davet ediyoruz.”(Ramazan Tunç)

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.