Okul öncesi öğrencilerine ücretsiz beslenme desteği

Batman Valiliği koordinasyonunda Batman Belediyesi, Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen “Okul Öncesi Öğrencilerine Ücretsiz Beslenme Desteği Projesi” kapsamında 2023-2024 eğitim-öğretim yılında 26 Anaokulu’nda 3 bin 450 öğrenciye haftada beş gün beslenme desteği sağlanacak.

Okul öncesi öğrencilerine ücretsiz beslenme desteği
Yayınlama: 19.12.2023
102
A+
A-

Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp’in katılımı ile projenin startı Çay Mahallesi’nde bulunan Mehmet Akif Ersoy Anaokulu’nda verildi. Minik öğrencilerle kahvaltı yapan Vali Canalp, hayata geçirilen projeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

BATMAN BELEDİYESİ TÜRKİYE’DE İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Sosyal belediyecilik alanında Batman Belediyesi tarafından yürütülen hizmetlere değinen Vali Canalp, “Bugün burada okul öncesi beslenme desteği programının lansmanı için buradayız. İlkleri gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Sosyal belediyecilik anlamında Türkiye’de ilk olarak biz neler yapmışız; taziye evleri hizmetimiz var. Taziye evleri her yerde var ama taziye evinde taziye hizmetinin tamamen belediye tarafından karşılandığı Türkiye’deki tek örnek Batman Belediyesi’dir. Bir başka örnek üniversite öğrencilerimizin yemek giderlerinin tamamını belediye tarafından karşılandığı tek örnek Batman Belediyesi’dir. Sonra aşevi hizmetimiz var; aşevi konusunda Türkiye’de her ilçesinde ve il merkezinde aşevi olan sadece iki vilayet var 1 tanesi Edirne bir tanesi de Batman’dır. Biz, sıcak yemek yapamayacak durumda olan vatandaşlarımızı arayıp buluyoruz ve bu vatandaşlarımıza aşevlerimizden ücretsiz yemek veriyoruz. Başka bir hizmetimiz de fırın, kendi fırınımız var, belediyenin fırınını işletiyoruz. Her gün yaklaşık 40 bin ekmeği vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Türkiye’de bu şekilde ücretsiz ekmek dağıtan bir belediye yok. Ekmek üreten belediyeler var ama onlar halk ekmeği piyasadan 1 lira veya 1,5 lira daha uyguna satıldığı bir hizmet veriyorlar. Bizimkisi öyle değil, biz, ekmeği belediye fırınında kendimiz imal ediyoruz, imal ettiğimiz 40 bin ekmeği de vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Türkiye’deki tek olan uygulamaların dışında bunlara bir yenisini daha ekliyoruz. Eğitimin en üst seviyesinde olan üniversiteden başladık, şimdi de eğitimin en tabanındayız. Bu sefer de okul öncesi anasınıfı öğrencilerimizin sabah kahvaltısı ihtiyacını Valiliğimiz koordinasyonunda; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Batman Belediyesinin iş birliği ile 2023-2024 eğitim öğretim yılı boyunca biz sağlayacağız. Bu hizmetten ne kadar insan faydalanacak derseniz, sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksine göre değerlendirme yaptık. Bizim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının yaptığı tespitlere göre en fazla dezavantajlı vatandaşlarımızın bulunduğu okullar ve bölgeler olarak bir tespitte bulunduk. Vakıfta en fazla dosyası bulunan vatandaşlarımızın bulunmuş olduğu mahallelerdeki 26 anaokulunu belirledik, buralardaki 3 bin 450 öğrencimize her sabah bu şekilde hafta da 5 gün kahvaltı hizmetini vereceğiz. Aynen ekmeği belediyenin fırınında yaptığımız gibi. Buradan da bu hizmeti de gene İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Mesleki Teknik Anadolu Liselerimizin kendi yapmış oldukları üretim olarak bu hizmeti vereceğiz. Yani devletin kendisi üretmiş olduğu hizmeti vatandaşlarımıza sunma imkanına da kavuşmuş olacağız. Bizim bu şekilde modellere çok ihtiyacımız var. Bunlarda benzer örneklerini Türkiye’nin her tarafında yaygınlaşmasını diliyorum” dedi.

“SOSYAL KONUT PROJESİ”

Vali Canalp “Hayata geçireceğimiz bir başka proje de Sosyal Konut Projesi. Bu da sosyal belediyeciliğin en önemli faaliyetlerinden bir tanesidir. Vatandaşlarımızı Batman’ın en güzel yerlerinde yaşatacağız. Sosyal konut projemizin inşallah en kısa zamanda lansmanını beraberce yaptığımız zaman göreceksiniz ki en fakir durumda olan vatandaşlarımız kendileri en düşük aylık giderlerle konut sahibi olacaklar. Bunun da belediye olarak da finansmanını biz sağlayacağız. Hem de belediyenin arsasına kat karşılığı olarak ihaleye çıkacağız ve konut arsa karşılığı olaraktan belediyeye verilecek. Geri kalan konutta müteahhitten kim alırsa kendisine kalacak. Açık ihale şeklinde olacak. Bu uygulama sonrası da bize kalmış olan konutlarımızı da genel bir tespit yapacağız. Belli kriterleri ilan edeceğiz. Vatandaşlarımız başvuru yapabilecekler başvuruda bulunan vatandaşlarımızı noter huzurunda kura çekeceğiz. Kurada çıkan vatandaşlarımızı da inşallah konut sahibi yapacağız” diye konuştu.

SOSYAL BELEDİYECİLİK FAALİYETLERİ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Sosyal belediyecilik alanında belediye tarafından gerçekleştirilen diğer hizmetlere değinen Vali Canalp, “60 bin vatandaşımıza ailemize gıda paketi desteği verdik. Hoş geldin bebek uygulamalarımız ve ev tadilatlarımız devam ediyor. Üniversite öğrencilerimize yönelik deneme sınavlarımız devam ediyor. Biz devlet olarak Batman’a her ay 200 milyon lira sosyal destek sağlıyoruz. Bunun içerisinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız var Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün destekleri var, belediye olaraktan bizimde desteğimizi koyduğunuz zaman her ay 200 milyon lirayı aşkın sosyal destek Batmanlılara sunuluyor. İnşallah ilerleyen dönemlerde yeni projelerle halkımızın karşısına çıkmaya, devletimizin kaynaklarını Batmanlıların hizmetine sunmaya devam edeceğiz” dedi.

‘VALLAHİ PARAMIZ DEĞERLENDİ HARCA HARCA BİTMİYOR’

Vali Canalp konuşmasının sonunda “1.5 yıldan beridir Batman Belediye Başkan Vekili olarak görev yapıyorum. Batman Belediyesi olarak bu şekilde sosyal projelere öncelik veriyoruz ya vallahi paramız değerlendi harca harca bitmiyor. Yani harcayacak yer arıyoruz. Çünkü niye, biz halkımıza dağıttıkça, biz sosyal belediyeciliği uyguladıkça bizim paramız daha da artıyor. Bununda tek bir izahı vardır; berekettir. Biz halkımıza dağıtacağız, dağıttıkça daha da çoğalacak” diye konuştu. Programa; Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ile öğrenciler katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.