Ramanlı, af konusunda yaklaşımımız öteden beri bellidir

Ramanlı, af konusunda yaklaşımımız öteden beri bellidir
Advert
Yayınlama: 21.12.2023
226
A+
A-

Ramanlı “Devlet sadece kendisi aleyhine işlenen suçlarda af yetkisini kullanabilir”

Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, “Devlet sadece kendisi aleyhine işlenen suçlarda af yetkisini kullanabilir. Vatandaşın vatandaşa yönelik suçlarında af yetkisi sadece vatandaşa aittir.” dedi.

AF TALEBİYLE TELEFONLARIMIZ ÇALMAYA DEVAM EDİYOR

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, gazetecilerin sorularını cevapladı.

İnfaz düzenlemesi ile ilgili sorulan soruyu cevaplayan Ramanlı, “İnfaz düzenlemesi ile ilgili sanırım 1999 yılından bu tarafa herhangi bir af kanunu çıkarılmadı. Nice hükümetler geldi geçti, hiçbir biçimde bir af çıkmadı. Vatandaşlarımız yoğun bir biçimde bir af talebiyle bizlerin telefonlarını çaldırmaya devam ediyorlar. Bunu biliyoruz. Ama bizim af konusunda yaklaşımımızda öteden beri bellidir.” diye konuştu.

Devlet sadece kendisi aleyhine işlenen suçlarda af yetkisini kullanabileceğine işaret eden Ramanlı, “Devlet sadece kendisi aleyhine işlenen suçlarda af yetkisini kullanabilir. Vatandaşın vatandaşa yönelik suçlarında af yetkisi sadece vatandaşa aittir. Bunu hükümetlerimiz de söylüyor ama pratikte ne oluyor? Devlet aleyhine işlenen suçlara hiçbir biçimde bir af getirilmezken vatandaşa karşı işlenen suçlarda infaz düzenlemesi adı altında örtülü aflar birkaç yılda bir çıkmaktadır. Vatandaş da bu eşitsizliğe, bu adaletsizliğe elbette ki itiraz etmektedir ve bu itirazında da haklı olduğunu ifade etmek gerekiyor. Herkesin yargı güvenliği içerisinde adil bir toplumda, yaşama hak ve hürriyetine sahip olduğunu hatırlatalım. Ama afla ilgili de yapanın yanına kâr kalması gibi bir neticeyi de sürekli ama sürekli toplumun bir gerçeği haline getirmenin de bu topluma fayda sağlamayacağını da bilelim.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.