2 bin 392 engellinin atamasını yapacak

Bu yıl planlanan EKPSS ile gerçekleştirilecek engelli kamu personeli atamalarında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2 bin 392 kişinin kamu kurumlarına atanacağını açıkladı.

2 bin 392 engellinin atamasını yapacak
Advert
Yayınlama: 10.01.2024
154
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu yıl Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kapsamında yapılacak engelli kamu personeli atamalarında 2 bin 392 engellinin kamu kurumlarına atanacağını duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, atama takviminin EKPSS ile belirlendiği ve tercih aşamasının başladığı ifade edildi.

Yerleştirme işlemi için hazırlanan tercih kılavuzunun 10-19 Ocak tarihleri arasında ÖSYM tarafından yayımlanacağı bildirilen açıklamada, adayların tercihlerini ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilecekleri belirtildi. Atamaların EKPSS puanı ve kura yöntemiyle yapılacağı ifade edilen açıklamada, tercih işlemlerinin ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden gerçekleştirilebileceği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, son 21 yılda kamuda engelli memur sayısının 12 kat arttığı, toplam 68 bin 108 engellinin uygun kadrolara atandığı, geçen yıl şubat ayında ise 2 bin 323 engellinin atamasının yapıldığı hatırlatıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.