Araç muayene ücretlerindeki artışlara tepki

Yaptırılması zorunlu olan araç muayene ücretleri, 2024 yılında yüzde 58 oranında artırıldı. 2023 yılında 507 TL’den bin 130 TL’ye yükseltilen araç muayenesi, yeni yılda yüzde 58 oranında artırılarak bin 821 liraya çıkarıldı.

Araç muayene ücretlerindeki artışlara tepki
Advert
Yayınlama: 23.01.2024
218
A+
A-

Son yıllarda zorunlu araç muayene ücretlerinde yaşanan artışlar büyük tepki çekiyor. Bu yıl araç muayene ücretlerindeki artış yüzde 58 oldu.

2023 yılında bin 130 lira olan muayene ücreti 2024 yılında artış göstererek bin 821 liraya çıktı. Ağır vasıta araçların muayene ücreti 2 bin 462 lira, motosiklet ücreti ise 927 lira oldu.

TÜVTÜRK tarafından alınan araç muayene ücretlerindeki artışların kabul edilemez olduğunu belirten sektör temsilcileri, duruma tepki gösterdi.

Batman Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemil Turan yaptığı açıklamada, hem muayene ücretlerinin hem de araç sigorta ücretlerinin araç sahiplerini ciddi manada mağdur ettiğini söyledi.

Cemil Turan

“Bu soruna acilen çözüm bekliyoruz”

Araç muayene ücretlerinin 2 yıldır fahiş oranda arttığına dikkat çeken Turan, “Üyelerimiz, esnaf mağdur durumda. Geçen yıl bin 150 TL olan muayene ücreti 2024 yılında bin 821 TL’ye yükseldi. Bu durum tüm esnafı zor durumda bırakıyor. Ayrıca araç sahipleri en az 15-20 gün muayene için de sıra beklemek zorunda kalıyor. Bu soruna acilen bir çözüm bekliyoruz.” dedi.

“Araç muayene ve sigorta ücretlerinde indirime gidilmeli”

Batman’da bir olan araç muayene istasyon sayısının yaşanan uzun kuyruklar ve sorunlardan dolayı en kısa sürede artırılması çağrısında bulunan Turan, şöyle devam etti:

“Batman gittikçe büyüyor. Araç muayene istasyonun sadece bir taneyle sınırlı olması olacak iş değil. Ayrıca ikinci önemli bir konu ise araç sigorta ücretleridir. Sigorta ücretleri de had safhaya çıktı. Hiçbir üyemiz araçlarının sigorta ücretlerini ödeyecek durumda değil. Yetkililerden buna da bir an önce bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Yine yetkililerden hem araç muayene hem de araç sigorta ücretlerinde indirime gidilmesini talep ediyoruz.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.