Umut Kervanı Batman’da Arama ve Kurtarma Ekibi Kuruyor

Yaptığı hayırlı işlerle tanınan Umut Kervanı Batman Derneği, hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek arama ve kurtarma ekibi kurmak için girişimlerde bulundu.

Umut Kervanı Batman’da Arama ve Kurtarma Ekibi Kuruyor
Advert
Yayınlama: 10.01.2024
92
A+
A-

Bu kapsamda Umut Kervanı Batman Derneği Başkanı Nurettin Teymur, beraberindeki heyetle birlikte Batman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Ziyarette Umut Kervanı heyetini AFAD Batman İl Müdürü Fevzi Bakır karşıladı.

Teymur, kurulacak arama kurtarma ekibi için yapılması gerekenler hakkında Fevzi Bakır ile bilgi alışverişinde bulunarak dilekçe verdi.

Ziyarete ilişkin açıklama yapan Teymur, Allah’tan ülkede herhangi bir afetin yaşanmaması için temennilerde bulundu.

“Eksiklik üzerine arama kurtarma ekibi oluşturmaya karar verdik”

Afetlerde arama kurtarma ekiplerinin önemine değinen Teymur, “6 Şubat depreminden sonra yaptığımız çalışmalarda arama kurtarma faaliyetinin önemini ve eksikliğini gördüğümüz üzere Batman Umut Kervanı bünyesinde bir arama kurtarma ekibi oluşturmaya karar verdik ve bugünde ilk adımımızı atmış bulunmaktayız. Bu kapsamda bizler de AFAD İl Müdürlüğüne başvuru yaptık.” dedi.

“İnsanlığa yardım için her alanda çalışmalar yapacağız”

İmkânları dâhilinde 2 gruptan ve 18 kişiden oluşan arama kurtarma ekiplerinin en kısa zamanda eğitimlerini alacaklarını vurgulayan Teymur, “AFAD İl Müdürümüz Fevzi Bakır ve Said Yel Bey bizleri çok güzel karşıladılar. Ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini söylediler. İl Müdürü Fevzi Bakır’a ve Said Yel Beye ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyoruz. İnsanlığa yardım için her alanda çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.