MÜSİAD’tan bin kişiye istihdam

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi, basınla bir araya geldi.

MÜSİAD’tan bin kişiye istihdam
Yayınlama: 25.02.2024
164
A+
A-

Basın toplantısına kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile MÜSİAD üyeleri katıldı.

Bozooğulları Otel’de düzenlenen toplantıda konuşan MÜSİAD Batman Şube Başkanı İrfan Özdemir, MÜSİAD Batman Şubesi olarak yapacakları faaliyetler ile ilgili bilgi verdi.

Toplantıda Konuşan Özdemir, “MÜSİAD 14.000’i aşkın üyesi ile 60.000’e yakın işletmeyi temsil eden yaklaşık 2 milyon kişiye istihdam sağlayan Yurt içinde 84, Yurt dışında 81 farklı ülkede 95 noktada toplamda 179 nokta ile hizmet veren; Üyelerinin sorunlarını, görüş ve önerilerini kamu kurum ve kuruluşlara ileten, takip eden bir sermaye platformudur. Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat MÜSİAD’ın vazgeçilmez birincil önceliğidir.

4 Milyon TL’ye yakın destek

Yönetim olarak geçen yıl 28 Ocak 2023 tarihinde seçilerek göreve başladık. Akabinde 13 ilimizi kapsayan asrın felaketi olan 6 Şubat depremini hep birlikte yaşadık. Allah bizleri bu ve benzeri afetlerden muhafaza etsin. Yaşadığımız deprem dolayısıyla şube olarak faaliyetlerimizi maalesef verimli olarak gerçekleştiremedik. Batman şubesi olarak depremin ilk 15 saatinde, hazır gıdalardan oluşan aracımızı Malatya’daki depremzede vatandaşlarımıza ulaştırdık. Batman’a gelen depremzede kardeşlerimizin barınma ihtiyacını karşılayarak misafir ettik. Ramazan ayında da, şehrimizde misafir ettiğimiz depremzede kardeşlerimize gıda yardımları yapmaya devam ettik. 2023 yılı içerisinde Afet bölgesine 4 milyon TL’ye yakın Barınma, Gıda, Temizlik, Hijyen, ısınma gibi temel ihtiyaçları ulaştırdık.

Bin kişiye istihdam

Üyelerimizin destek ve bağışlarıyla deprem bölgelerine yardımlarda bulunduk. Destekleriyle bu hayra ortak olan tüm üyelerimize teşekkürlerimizi tekrardan sunuyoruz. MÜSİAD Batman ana kademede 74 üye, Genç MÜSİAD ile beraber toplamda 120 üyemiz bulunmaktadır. Üyelerimizin işletmelerinde toplamda 13.000’i aşkın vatandaşımız istihdam edilmektedir. Bölgemizin Şehrimizin büyümesi, gelişmesi, Yatırım, üretim ve istihdamın artmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda OSB’de Üyelerimize ait 15’e yakın üretim tesisinin inşaatı devam ediyor, bu üretim tesislerinin hizmete başlamasıyla 1000’e yakın kardeşimiz istihdam edilecektir.” İfadelerine yer verdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.