Nasıroğlu ‘Yılmayın ve asla mücadeleden vazgeçmeyin’

Batman Üniversitesi ve Necat Nasıroğlu Vakfı tarafından Enerjide İnnovasyon temasıyla düzenlenen Necat Nasıroğlu Proje Yarışması sonuçlandı. Yarışmanın kazananları için ödül töreni düzenlendi.

Nasıroğlu ‘Yılmayın ve asla mücadeleden vazgeçmeyin’
Advert
Yayınlama: 27.02.2024
94
A+
A-

Merkez Kampüste düzenlenen programa Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Nasıroğlu ailesi, akademik ve idari personeller ile proje sahipleri katıldı. Programda merhum iş insanı Necat Nasıroğlu anısına hazırlanan belgeselin gösterimi yapıldı.

NASIROĞLU BABASINI ANLATTI

Programda konuşan Milletvekili Ferhat Nasıroğlu babasının şoförlükle başlayan iş hayatında azmiyle, çalışkanlığıyla ve dürüstlüğüyle büyük işler başardığını söyledi. Nasıroğlu ‘’Bir baba kendinden sonraki nesli iyi yetiştirebiliyorsa ve insan hayatına dokunabiliyorsa bu evlatları için son derece kıymetlidir. Bizler babamızın yanında çırak olarak yetiştik. İnsanın en iyi ustası ve hayat rehberi anne ve babasıdır. Babam biz çocukken bizi yanına alıp hayatı öğretirdi. İyi bir ustanın yanında yetişmiş çıraksanız başarılı olursunuz. Biz de iyi bir ustanın yanında yetişmenin gururunu yaşadık. Bazen bana sorarlar ne işin var siyasette diye? Aslında bu sorunun cevabı rahmetli babamızın memleketine olan sevdasında gizli. Bu öyle bir sevdaydı ki bizi de bu doğrultuda yetiştirdi.”

‘DAHA FAZLA KATKI SUNMAK İÇİN SİYASETE GİRDİM’

Ekonomik olarak Batman’a ve istihdamına katkıda bulunduklarını ve Batman’a daha fazla fayda sunabilmek ve daha fazla insana dokunabilmek amacıyla siyasete girdiğini anlatan Nasıroğlu, şöyle konuştu: ‘’Bütün çabamız gençlerimize yeni ve müreffeh bir hayat koşulu sunmak. Bu şiarla Batman’a daha fazla katkı sunmak amacıyla yola çıktık. Bu şehre bir çok kazanımda bulunacağıma inanıyorum. Gençler sakın pes etmeyin. Bakınız okuma olanağı olmayan rahmetli babam sıfırdan başladığı iş hayatını zirvede tamamladı. Sizler sıfırdan başlamıyorsunuz ve daha şanslısınız. Babam onca zorluğa rağmen başardıysa sizler de başarabilecek kapasitedesiniz. Yeter ki o azimde olun. Yılmayın ve asla mücadeleden vazgeçmeyin. Sizler de birer Necat Nasıroğlu olabilirisiniz. Ne olur kendinize inanın.’’ Batman’da taş atan çocuklar ve uyuşturucu müptelasına bulaşmış gençleri istemediklerini aktaran Nasıroğlu, okuyan ve ülkesine her alanda katkı sunacak, başarı hikayesi yaratan bir nesil istediklerini dile getirdi.

VALİ CANALP ‘NECAT NASIROĞLU HERKESE ÖRNEK OLMUŞ BİR ŞAHSİYET’

Batman Valisi Ekrem Canalp ise ‘’Rahmetli Necat amcayla tanışamamış olsam da sanki kendisini tanıyormuşum gibi hissediyorum. Burada bulunan öğrencilerimiz Necat amcanın evlatlarını tanıdıkça aslında kişinin eserini kendisi vefat ettikten sonra dahi tanımamın mümkün olduğunu anlayabilecek hale gelebiliyor. Allah rahmet eylesin, on binlerce insana destek olmuş ve hayatı boyunca disipliniyle, çalışkanlığıyla ve azmiyle herkese örnek olmuş bir insan. Necat Nasıroğlu, üniversite okumamış ama pek çok üniversite okumak isteyen öğrenciye burs sağlamış ve nicelerine iş imkanı sunmuş. Allah rahmet eylesin’’

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.