Batman’da Newroz Coşkuyla Kutlandı

Batman’daki Newroz kutlamalarında On binlerce kişi bir araya geldi. Newroz alanında konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Batman’ın hafızasını unutmayacağını belirtti.

Batman’da Newroz Coşkuyla Kutlandı
Advert
Yayınlama: 19.03.2024
108
A+
A-

ALANDA COŞKULU KUTLAMA

Batman’da bu yıl 19 mart’ta kutlanacağı açıklanan Nevroz için yeni otogar yanındaki Nevroz alanında On binlerce kişi bir araya geldi. Sabah saatlerinden itibaren rengarenk yöresel kıyafetlerini giyen kadınlar, gençler ve her yaştan On binler alanda renkli görüntüler oluşturdu. Alan çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken alana girenler tek tek arandı. Nevroz kutlamalarına DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Batman Milletvekilleri Mehmet Rüştü Tiryaki, Zeynep Oduncu ve çok sayıda Bölge Milletvekili katıldı. DEM Parti Batman İl Eşbaşkanları Mustafa Mesut Tekik ve Songül Korkmaz’ın ardından sahneye çıkan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan “Burada Kürdüz diyorlar. Ankara’da Kurt ittifakıyla, Jitem ittifakıyla birlikte sizin geleceğiniz, kimliğiniz için mücadele eden Partimize karşı kumpaslar kuruyorlar.  Bizlere geçmişimizi unutturmaya çalışanlara; Batman hafızadır, hakikattir diyoruz. Batma hafızasını asla ama asla unutmayacaktır” dedi.

‘ÜLKE KÖTÜ YÖNETİLİYOR’

Ülkenin kötü yönetildiğini belirten Bakırhan, Şöyle devam etti; ”Ülkeyi kötü yönetiyorlar, ülkenin Cumhurbaşkanı her gün şaşkınlıkla izleyeceğimiz şeyler söylemeye devam ediyor. Diyor ki Erdoğan ‘doya doya özgürlüğü teneffüs ediyoruz.’ Batman halkı özgür değil, cezaevlerinde onlarca Batman halkının evladı yatıyor. Gençler sosyal medyada eleştirdikleri için cezaevinde. İnsanlarımız bir miting alanında dahi rahat bir şekilde bir araya gelemiyorlar. Memleket nefes alamıyor, memleket yoksul, emekçi, perişan insanlar bu ramazan ayında çocuklarına ekmek, zeytin, süt götüremezken beyefendi ‘özgürlüğün tadını çıkarın’ diyor. Evet, sen o bin odalı sarayda özgür olabilirsin ama Batman halkı özgür değil, Kürt halkı özgür değil, cezaevlerindeki yoldaşlarımız özgür değil, uyuşturucuya bulaştırmaya çalıştığınız gençlerimiz özgür değil, emekliler, işçiler, ezilenler özgür değil.”

#image_title

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.