SAYIN BAKAN!

Yayınlama: 25.04.2024
Düzenleme: 25.04.2024 11:40
62
A+
A-

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı zor zanaat bir iş. Para bulmak için milletin ümmüğünü sıkar. O yüzden ilgili bakan pek sevilmez. Başarısı hükümete, başarısızlığı kendine yazar. Hemşehrim Mehmet Şimşek’te çalışanlar ve emekliler tarafından pek haz edilmeyen bir bakan. Hemşehrimin çalışanlar üzerindeki yükü biraz azaltması gerekiyor. Pozitif ayrımcılık yaparak Batman’a ve bölgeye hizmet etmeli ki merhum Yusuf Azizoğlu gibi millet onu hayırla yad etsin. Sayın Bakan! Örneğin demir yollarını Kurtalan’dan Siirt, Şırnak ve Habur’a uzatabilirsiniz. Hızlı tren güzergahına Batmanı’da ilave edebilirsiniz.

Gabar petrolünde sonra Batman’a ister kamu ister teşviklerle özel sektör marifetiyle yeni bir rafineri inşa edebilirsiniz. Batman-Mardin ve Batman-Muş yolunu yapabilir, Qire Dağı tüneline başlaya bilirsiniz. Şehir içinde kalan demir yolunu Sinan’dan sağ sahil şeridini izleyerek bıçakçı köyü civarında yeniden hatla bitiştirebilirsin. Şehir içinde kalan demir yolu hattını da rehabilite ederek tramvayı Batman’a kazdıra bilirsiniz. Modern artımalar yaparak Batman barajı ve zillek suyunu Şehre vererek hemşehrilerini fenollü yer altı suyundan kurtarabilirsiniz. 600 bine ulaşan nüfusuyla Batman en az 10 köprülü kavşağa acil ihtiyaç duyuyor. Diyarbakır-Batman-Siirt-Şırnak- Habur ve bununla bağlantılı, Trabzon-Gümüşhane, Bayburt-Aşkale-Çad-Muş-Batman otobanını ihaleye çıkarabilirsiniz. Yine eksik kalan Urfa-Diyarbakır-Batman otoyol ihalesiyle bunu bağlayıp taçlandırabilirsiniz. Böylece Trabzon limanından bir mal 6 saat gibi kısa bir sürede Habur ve Irak’a ulaşabilecektir.

Malabadi Sinan aksı arasındaki sağ şerit bandını en az on km derinliğinde kalan tüm köyleri Batman’a bağlayarak Batman’la sıfır km olan bu yerlere hizmet ve şehir planlamasını daha rantablı hale getirebilir, ilave nüfusla büyük şehir nüfusuna erişebilirsiniz. Sayın Bakan! Batman büyük şehir belediyesi olmayı hak ediyor. Batman Üniversitesine tıp fakültesi kazandırın lütfen. Günde 10 sefer olmak üzere Diyarbakır-Bismil-Batman arası 120 km/h hızlı Raybüs seferleri ivedilikle başlayabilir. İşte o zaman Batman ve bölge halkı tüm bunlar için yıllarda geçse de sizi hayırla yad edecektir.

HASAN ŞEREFOĞLU

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.