80 genç Çanakkale’ye uğurlandı

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, 2 otobüsle Batman genelinde 80 genç kızı Çanakkale gezisine gönderdiklerini söyledi.

80 genç Çanakkale’ye uğurlandı
Yayınlama: 23.05.2024
43
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanlığının ‘Tarih Kültür ve Medeniyet Kampı Gezisi’ kapsamında 2 otobüsle yola çıkan 80 Batmanlı genç kızı uğurlayan Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, seyahat süresince kızların sosyal medyalarını kapatıp telefonlarını bir kenara bırakıp birbirleriyle tanışmalarını istedi. İl Müdürü Özperk; “Binlerce başvuru arasında sizler Çanakkale gezisine hak kazanan kızlarımızsınız. Gönül ister diki; isteyen herkese gönderebilseydik. Bu gezi zarfında birbirinizle kalıcı dostluklar ve arkadaşlıklar kurun. Sosyal medya hesaplarını bir süreliğine bir kenara bırakın. Göreceksiniz ki; Çanakkale ruhu sizleri mutlu edecek ve sizler atalarınızla gurur duyacaksınız. Çanakkale’de binlerce Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Arap ve daha nice insan bu toprakların bağımsızlığı ve sizler için şehit oldu. Hepimiz onlara layık olmaya çalışacağız.” dedi.

“GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN GELECEĞİNE YÖN VEREMEZ”

“Geçmişini bilemeyen geleceğine de yön verme kuvvetinden mahrum olur.” diyen Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk sözlerini şöyle sürdürdü; “Tarihte önemli olayların cereyan ettiği topraklardan biri Çanakkale’dir. Sizleri bir araya getirme, birlik ve beraberlik içerisinde olmanızı sağladığı için bu geziler önemli. Toplumda birlik ve beraberliğe, kendi aranızda yeni dostlukların oluşmasına ihtiyaç var. Türkiye’mizin her tarafı güzel, bu güzellikleri de görüp paylaşmanıza ihtiyaç var. Bizler, sizlerin başarısı ölçüsünde geleceğimize güvenle bakacağız ve eminiz kendimizi güvende hissedeceğiz. Yeni yetişen nesil her şeyi daha iyi bilerek bizim zamanımızdan daha iyi imkânlara sahip olarak yetişecekler. Ülkemize dünya milletleri arasında hak ettiğimiz yeri kazandırmada faydası olacak.” Seyahat boyunca Çanakkale kafilesine uzman Gençlik Liderleri ve rehberler eşlik edecek.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.