Eğitimcilere şiddet doğrudan tutuklama sebebi sayılacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz “Hazırlanan taslak metin önümüzdeki günlerde TBMM’ye gelecek. Taslak; eğitimcilere karşı şiddetin doğrudan tutuklama sebebi sayılmasını ve yüzde 50 artırımlı ceza uygulanmasını içeriyor” dedi.

Eğitimcilere şiddet doğrudan tutuklama sebebi sayılacak
Yayınlama: 13.05.2024
62
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son günlerde eğitimcilere saldırılarla ilgili Ankara Atatürk Lisesi’ni ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, burada Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, “Eğitim bize şiddete başvurmadan sorun çözmenin yöntemlerini gösteren bir faaliyettir. Daha fazla caydırıcı olan bir yasal düzenleme de gündemimizdedir. Tüm meslek gruplarında şiddetin her türüyle mücadele etmeye kararlılıkla devam edeceğiz.

Hazırlığını sürdürmekte olduğumuz Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda öğretmenimizi güçlendirecek şekilde hazırlık yapıyoruz.

AK Parti Meclis Grubumuz ile istişare içinde hazırlanan taslak metin önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündemine gelecektir.

Taslak; eğitimcilere karşı şiddetin doğrudan tutuklama sebebi sayılarak bu fiilleri işleyenlere tutuksuz yargılanma yolunun kapatılmasını, bu fiilleri işleyenlerin hapis cezalarının ertelenmesinin engellenmesini, bu türden fiillere karşılık ceza kanunlarında öngörülen cezaların yüzde 50 oranında artırımlı olarak verilmesini içeriyor.” dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.