İnovasyon Merkezi açıldı

Vali Ekrem Canalp, GAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin destekleriyle Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsünde “Hassas Tarım Sitemleri ve Tarımda Enerji Verimliliğini Artırmak” amacıyla hazırlanan İnovasyon Merkezi’nin açılış törenine katıldı. 

İnovasyon Merkezi açıldı
Yayınlama: 29.05.2024
162
A+
A-

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in “Hassas Tarım Sitemleri ve Tarımda Enerji Verimliliğini Artırmak” konulu sunumuyla başlayan program, açılış konuşmaları ve sunumlarla devam etti.  Programda bir konuşma yapan Vali Canalp, özelikle kırsal kesimde tarım ve hayvancılıkla uğraşan hane sayısında çok büyük bir düşüşün olduğunu altını çizerek, aynı zamanda tarım ve hayvancılıkla uğraşanlarının büyük çoğunluğunun da yaşlı nüfus olduğunu ifade etti.

BATMAN’DA BİR YILDA İKİ ÜRÜN ALMAK MÜMKÜN

Batman’da tarımda verimliliği artırmak için yapılması gerekenlere değinen Vali Canalp “ Çukurova’da yılda üç ürün alınmaktadır. Çünkü koşullar uygun. Batman’da da üç ürün almak uygun olamayabilir, ama bir yıl içerisinde iki ürün almak mümkün. Şimdi bu anlayışı değiştirmek istiyoruz. Haziran ayın ortasına kadar hububat tarımını yaptıktan sonra, toprağı tekrar sürüp bu sefer yağlı tohum olan ayçiçeğini ikinci ürün olarak yetiştirmeye çalışıyoruz.

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.