SATILIK DAİRELER ALICI BULAMIYOR

Konut fiyatlarının düştüğünü, şu an için ev almanın tam zamanı olduğunu belirten emlak danışmanları, ev ihtiyacı olanlara önemli tavsiyelerde bulundu.

SATILIK DAİRELER ALICI BULAMIYOR
Yayınlama: 20.05.2024
1.633
A+
A-

Batman’da geçtiğimiz yıllara göre emlak piyasasında ciddi bir durgunluğun olduğunu ifade eden sektör temsilcileri, İLKHA muhabirine, bu durumun konut fiyatlarını düşürdüğünü vurguladı.

Bugünlerin yatırım yapmak, ev satın almak isteyenler için büyük bir fırsat olduğunu belirten emlak danışmanları, ihtiyacı olanların ev almalarını önerdiklerini söyledi.

Şu an emlak piyasasında durgunluğun olmasının başlıca sebeplerinden birinin faizden kaynaklandığını dile getiren emlak danışmanı Cengiz Ekinci, satıcıların evini satmak istediğini ancak alıcı bulamadığını belirtti.

“Faizler düşerse konut satışları artacak”

Bu durumun konut satışlarını olumsuz etkilediğini ifade eden Ekinci, “Geçen sene ocak ayına baktığımız zaman bu sene konut satışında büyük bir düşüş var. Bunun sebebi insanlarda nakit paranın olmamasından kaynaklanıyor. Faizler düşerse satışlar, talepler olacak; Piyasadaki bu durgunluk biraz canlılık kazanacaktır. Şu an işler çok kötü. Satış olmuyor. Normalde hareketli olmamız gereken bir süreçteyiz. Çünkü evlerin değerinin altında satış olmasına rağmen insanlar alıcı bulamıyorlar. Sonuç olarak faizler düşerse konut satışlarının artmasına neden olacaktır.” dedi.

“Konut alımı için bu zaman iyi bir fırsat”

Şu an emlak piyasasında genel bir durgunluğun yaşandığını kaydeden bir diğer emlak danışmanı Fırat Önal ise şunları söyledi:

“Geçen seneye göre konutlarımızın fiyatları daha yüksek. Ama son 6 aylık bir zaman sürecinde konut satışları durdu. Bunun sebebi ülke genelinde olan maliyet artışlarıdır. Aslında durağanlık bir fırsat şu an. Konut alımları için bir fırsat zamanında bulunuyoruz. Maliyetlerimizin düşmesi söz konusu olmayacağı için şu an alım fırsatında bulunuyoruz. İnsanlar doğru yerlere başvurarak, doğru fiyatlarla konut ihtiyaçlarını temin edebilirler.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.