Ekmen’den Hulusi Akar’a dikkat çekici sorular

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Filistin’e saldıran İsrail ordusunda görev aldığına dair haberler üzerine, TBMM Genel Kurulu’nda Milli Savunma Komisyonu Başkanı Sayın Hulusi Akar’a konuyla ilgili dikkat çekici sorular yöneltti ve ardından da bu vatandaşlarla ilgili İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya’ya yazılı soru önergesi verdi.

Ekmen’den Hulusi Akar’a dikkat çekici sorular
Yayınlama: 10.06.2024
Düzenleme: 10.06.2024 14:17
114
A+
A-

‘Türk vatandaşlarından İsrail ordusuna katılan kişiler tespit edilmiş midir?’

İsrail’in Gazze-Refah hattında büyük bir soykırım yaptığını belirten Milletvekili Ekmen, ülkemiz vatandaşlarının bu soykırımda yer alıp almadığına dair sorularını şu sözlerle ifade etti: Sayın Başkanım, hepimizin bildiği gibi İsrail hiçbir hukuki, ahlaki, siyasi ve insani kural tanımadan Gazze-Refah hattında büyük bir soykırım yürütmektedir. Basında yer alan birçok habere göre bu soykırıma farklı devletlerin vatandaşı olan İsrail askerleri de katılmaktadır. Sayın Hulusi Akar’ın Genelkurmayda birçok kademede yaptığı görev ve Millî Savunma Bakanlığı tecrübesiyle bu soruyu cevaplamasını dilerim. Bizim vatandaşımız olduğu hâlde başka ülke çifte vatandaşlığıyla başka ülkede aktif askerlik yapan vatandaşlarımızın tespitine dair bir çalışma yapılmış mıdır? İsrail ordusunda çifte vatandaş olarak savaşan Türk vatandaşlarının sayısına dair elimizde bir veri var mıdır? Türk vatandaşlarından İsrail ordusunda asker olarak yazılmış olup Gazze-Refah soykırım harekâtına katılan kişiler tespit edilmiş midir? Tespit edilmiş ise bunlara yönelik adli ve idari olarak nasıl bir süreç yürütülmektedir?

EKMEN, İSRAİL ADINA SAVAŞTIĞI İDDİA EDİLEN ÇİFTE VATANDAŞLARI BAKAN YERLİKAYA’YA SORDU

“İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze-refah hattında yürüttüğü operasyonların insanlığa karşı işlenen suçlardan olduğu, çok sayıda savaş suçu işlendiği, bu suçların soykırım olarak tanımlanması dünyada birçok kişi ve hukukçunun kabulüdür.” diyen Ekmen, Lahey Adalet Divan’ının da bu durumu hukuki açıdan tespit ettiğine dikkat çekti.  Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail’in saldırılarını terör saldırıları, İsrail devletini bir terör devleti olarak nitelendirdiğini hatırlatan Ekmen, bu saldırıların İsrail ordusu tarafından yapıldığını ve bu orduya katılabilmek için de İsrail vatandaşı olmak gerektiğini belirterek sosyal medyada hem Türkiye hem de İsrail vatandaşı olan bazı kimselerin Filistin’e yönelik saldırılarda yer aldığına dair paylaşımlar yaptığını ifade etti.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.