Halk Kütüphanesi’nin temeli atıldı

Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Özel İdare iş birliğiyle 3 bin 124 metrekare alana inşa edilecek kütüphane 900 kişilik kapasiteye sahip olacak.

Halk Kütüphanesi’nin temeli atıldı
Yayınlama: 07.06.2024
172
A+
A-

Batman için hayırlı bir yapının temel atma töreni için bir araya geldiklerini ifade eden Milletvekili Ferhat Nasıroğlu inşa edilecek Sason İlçe Halk Kütüphanesi’nin ilçedeki gençlerin eğitim ve kültür hayatına önemli katkı sağlayacağını aktardı.

Gençlerin gelişimine destek vermeyi en öncelikli hedefleri arasına bulundurduğuna işaret eden Nasıroğlu, gençlere hizmet etmek istediklerini anlattı.

‘İyi bir nesil yetiştirmek boynumuzun borcudur’

Nasıroğlu, “Gençlerin eğitim seviyesini arttırmanın yanında bir de kültür seviyelerini artırmak istiyoruz. Çünkü bizler okumaya ve öğrenmeye önem veren bir inançtan geliyoruz. Burada yapılan şey aslında sadece binanın yapımı değildir. Burada biz geleceğimiz olan gençlerimizin kitaba, kültüre ve bilgiye çabuk ulaşmasını sağlıyoruz. Gençlerin hayatına dokunacak güzel eserler inşa etmeliyiz.  Bazı ülkelerde büyük sıkıntılardan biri nüfusunun yaşlanıyor olması ve genç nüfusun az olmasıdır.  Bizim ülkede ve bölgede mükemmel bir gençlik var ve bu potansiyeli iyi değerlendirmemiz lazım. İyi bir nesil yetiştirmek boynumuzun borcudur.” Dedi.

‘Gençliğin yetişmesi için temel atıyoruz’

Okuyan, inançlı ve kendine güvenen bir nesil istediklerini dile getiren Nasıroğlu, “Başarının önemli unsurlarından biri de kendine inanan bir neslin yetişmesidir. Biz aslında burada bir binanın değil iyi bir gençliğin yetişmesi için temel atıyoruz. Bilgi birikimi olan donanımlı gençlerin yetişmesi için temel atıyoruz.  Ben inanıyorum bu kütüphanelerde nice valiler, kaymakamlar ve bilim insanları yetişecek.” Diye konuştu.

Konuşmaların ardından kütüphanenin temeli dualarla atıldı

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.