SÖNÜK: KAYNAKLAR FARKLI AMAÇLAR İÇİN HARCANMIŞTIR

Batman Belediye Eş Başkanı Gülistan Sönük, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Tuğyıldız ve Çiğdem Demir Sevim, Belediye Meclis üyeleri basınla bir araya geldi. Basın toplantısında kayyum döneminden yapılan harcamaları açıklayan Sönük, gazetecilerin sorularını cevapladı.

SÖNÜK: KAYNAKLAR FARKLI AMAÇLAR İÇİN HARCANMIŞTIR
Yayınlama: 11.06.2024
233
A+
A-

Sonuç olarak her ne kadar kanunilik ilkesi çerçevesinde işler yapılmıştır görüntüsü verilmiş olsa bile diyen Sönük; “Kamu kaynaklarını etkin, verimli ve yerinde kullanılmamıştır. Batman Belediyesi’nin kaynakları farklı amaçlar için harcanmıştır. Özel İdareye belediye borcu olmasına rağmen özel idarenin yetki ve çalışma alanında bulunan alanlarda belediye bütçesinden harcama yapılması ve mahsuplaşma yapılmaması uygulanan bakış açısını net olarak göstermektedir.” İfadelerine yer verildi.

Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Sönük, kayyum döneminde yapılan harcamaları açıkladı.

DİĞER KURUMLARA HİBE EDİLEN ARAÇLAR

4 adet doblo, 1 adet fiorino 5 ilçenin sosyal yardımlaşma Vakıflarına hibe edilmiş. Toplam fiyatı 3 Milyon 216.666, 4×4 pikap il özel idare ve orman müdürlüğüne hibe edilmiş. 1 Milyon 595 bin, Bekirhan Belediyesine Mezarlık Müdürlüğü üzerinden Toyota pikap hibe edilmiştir. Ortalama değeri 400 bin TL, 4 adet toplu taşıma otobüsü Balpınar, Beşiri Sason Belediyeleri ve Batman İl Kültür Turizm Müdürlüğüne tahsis edilmesi. Batman İl Emniyet Müdürlüğüne 6 adet araç için 5 milyon TL kaynak aktarımı yapılması, Batman İl Jandarma komutanlığına 5 Adet araç için 5 milyon TL kaynak aktarılması

TAHSİS EDİLEN

3 adet Belediye arazisine yapılacak kütüphanen alınmış meclis kararı ve protokollerle il kültür müdürlüğüne devri yapılmış Yapım maliyeti 139 milyon TL. Yeşil Kütüphane (İstiklal Parkı içerisinde yapılacaktır) sözleşme bedeli: 43 milyon 160 bin TL, 1 engelsiz yaşam merkezi yapımı, Belediyeye ait arazide yapılan ve aile sosyal hizmetler müdürlüğüne tahsis için karam alınan proje 70 milyon TL, Asfalt plent tesisinde yapılması gereken batım onarım yapılmamış.  Bu nedenle asfalt sezonu gecikmiş. Bakım maliyeti 1 Milyon 5 Bin TL, Millet Bahçesinin 15.122.89 m² alanı Belediyenin vergi dairesine olan borçları sebebiyle maliye Hazinesine devredilmiştir. Borç 63 milyon 53 Bin TL , Sivil Toplum merkezi projesi belediye tarafından ihale edilmiş olup yapımı bittikten sonra tahsisinin hangi kurumda olacağı konusunda netlik yok. İhale Maliyeti 76 milyon TL. (Kimler yararlanacak, Devlet konuk evi, şehit Gezi Dernekleri, Muhtarlar konağı, Sivil Toplum kuruluşları ve amatör spor kulüpleri).

ARAÇLARIN BAKIM VE ONARIMI

124 tane aracın klima aksamı ve kayışlarını hep aynı tarzda arıza verdiği tespit edilmiştir. Bu arızanın normal olmadığı yapılan incelemelerde ortaya çıkmıştır. Hiçbir aracın afet durumunda kullanılacak araçlarda dahil bakım onarımı yapılmamış araçlar çürüyene dek kullanılmamış ve o hali ile bırakılmıştır.

EKMEK FIRINI

Kayyım atanmadan önce Belediye tarafından yapımı tamamlanan günlük 70 bin ekmek kapasitesi olan ve faaliyete geçmeden kayyımın atanması sonucunda fırın kayyım tarafından faaliyete alınıp birlik vakfı ve milli eğitim müdürlüğüne devredilmiştir. Bu iki kurum fırını İşletemeyip tekrar belediyeye devretmiştir. Bu süre içerisinde hiçbir periyodik bakım yapılmamış, içerisinde satılabilecek ekipmanlar satılmış, satılmayanlar da hurdaya dönüştürülmüş.

500 FUTBOL TOPU VE 20 TENİS RAKETİ ALIM İŞİ

Seçime 2 gün kala doğrudan teminle 500 adet antrenman topu, 20 tenis raketi alınmış (Bütün hale süreci ve malın teslimi bir günde bitmiştir) fakat depolarda hiçbir top bulunmamıştır.

MASA TENİSİ MALZEME ALIMI

Spor Müdürlüğü Bünyesinde branşı olmayan masa tenisinde 5685 adetlik mal alımı yapılmış. Detaylar kayıtlarımızda mevcuttur. Bu malzemeleri başka kurum yada kulüplere verildiğine dair herhangi bir protokol bulunamamıştır.

DENEME SINAVI KİTAPÇIKLARI VE MALZEME ALIM İŞİ

Bu ihalede 68.700 optik form adı altında 1 A4 kağıdını 4.30 TL’den ihale edilmiş. 292 bin TL fazladan ödeme yapılmıştır. (Türkiye’de yapılan bütün sınavlarda optikler denemelerle birlikte ücretsiz verilmektedir). Bütün poşetleme işlemleri yaklaşık 4 bin poşetle yapılabilecekken 40.800 TL’ye 12 bin sınav poşeti alınmış.

KİTAP FUARI VE GASTRONOMİ FESTİVALİ

2023 yılında kitap fuarı 9 Milyon 561 bin TL’ye mal olmuş. Bu fuarda 1.057 bin TL değerinde kitap çeki dağıtılmış. Gastronomi festivali adıyla yapılan fuarda 11 Milyon 928 bin TL para harcanmış. 50 bin adet yemek çeki dağıtılmış.

KURUM VE DERNEKLERE YAPILAN HİBELER

Kozluk Kaymakamlığı tarafından talep edilen aşçılık kursu eğitim için Halk eğitim merkezi ve Aile destek merkezi bünyesindeki kursiyerler için mutfak kurulmuştur. Aşçılık kurslarında eğitim görecek kişiler için ÇATOM’un bünyesinde endüstriyel mutfak kurulmuştur. Göç İdaresi tarafından yapılması gereken Düzensiz Göçmen Kabul ve Sevk Merkezinin altyapısı ve çevre düzenlemesi, kamera sisteminin temin edilmesi (ekipmanlarıyla birlikte) Belediye tarafından yaptırılmıştır. Gercüş Belediyesine 10 bin metrekare Kilitli Parke taşı verilmesi. Belediyeye ait Etüt Proje Müdürlüğü yerine İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü binasında Proje Ofisi kurulmuştur. Bütün tefrişatı Belediyeden karşılanmıştır.

İLÇELERE YAPILAN ÇALIŞMALAR

İlçelerin girişine yapılan Taglar, ilçelere yapılan parklar, ilçelerde yapılan park onarımları, ilçe ve köylere kurulan çocuk oyun grupları belediyemizin bütçesinden karşılanmıştır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.