Batman’ın Sason ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bal, Ceviz ve Çilek Festivali, binlerce kişinin katılımıyla 15 Temmuz Şehitleri Parkı’nda gerçekleştirildi.
Halk oyunları, illüzyon gösterileri, yöresel stantlar ve konserlerle renklenen festivalde unutulmaz anlar yaşandı.
Festivalin açılışında ünlü Sason balı açık artırmaya çıkarıldı. İş insanı Mehmet Kandemir, balı 340 bin liraya satın alarak rekor fiyata imza attı. Bu satış, Sason balına gösterilen yoğun ilgiyi bir kez daha gözler önüne serdi.
Programa katılan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, ilçenin turizm potansiyeline dikkat çekti. Vali Canalp, “Mereto Dağı’na kadar yaptığımız yolu sıcak asfaltla güvenli hale getiriyoruz. Zirvedeki Meryem Ana Kilisesi ve Kork Manastırı restorasyon projeleri tamamlanıyor. Sason, inanç, doğa ve kış turizmiyle Türkiye’nin önemli destinasyonlarından biri olacak. Mereto’ya kayak tesisi kuruyoruz” dedi.
Sason Kaymakamı Furkan Başar da festivalin ilçenin tanıtımına katkı sağladığını belirtti. Başar, “Sason balı, cevizi ve çileği artık sadece ürün değil, ilçemizin marka değeri. Batman, Diyarbakır ve Mardin’den binlerce insanın Sason’a gelmesi, ilçemizin geliştiğini ve tanındığını gösteriyor. Bu coşku, birlik ve beraberliğimizin en güzel göstergesidir” ifadelerini kullandı.
Gün boyu süren etkinlikler, akşam saatlerinde sanatçı Manuş Baba’nın konseri ile sona erdi. Katılımcılar hem konserin keyfini yaşadı hem de Sason’un bal, ceviz ve çilek lezzetlerini tatma imkânı buldu.