DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından Batman ve Şırnak’ta yapılan personel alımlarına ilişkin mülakat sonuçlarının aylardır açıklanmamasını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.
Oduncu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın yanıtlaması için soru önergesi verdi. Önergede, 10 Aralık 2024 tarihinde Batman için 85, Şırnak için 107 personel alımı ilan edildiği ve toplamda 345 kişinin başvurduğu belirtildi. Mülakat sürecinin 13-22 Ocak 2025 tarihlerinde tamamlandığı hatırlatıldı.
Milletvekili Oduncu, aradan geçen aylara rağmen mülakat sonuçlarının açıklanmamasının hem adaylar arasında belirsizlik yarattığını hem de sürecin şeffaflığına dair soru işaretlerine neden olduğunu vurguladı. Ayrıca, yerel kamuoyunda ve başvuru sahipleri arasında işe alımlarda kayırmacılık ve torpil iddialarının sıkça dile getirildiğine dikkat çekti.
Önergesinde, sürecin liyakate dayalı olup olmadığı, mülakat komisyonunun yapısı ve seçilme kriterleri, gecikmenin nedenleri, torpil iddialarıyla ilgili inceleme yapılıp yapılmadığı ve adayların mağduriyetlerinin giderilmesi için hangi önlemlerin alınacağı gibi sorulara yanıt talep etti.