Bakan Göktaş, Batman’daydı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Umarım 2024, başta Filistin’de olmak üzere tüm dünyada barışın, huzurun, sevginin ve iyiliğin egemen olduğu bir yıl olur” dedi.

Bakan Göktaş, Batman’daydı
Yayınlama: 02.01.2024
Düzenleme: 02.01.2024 17:59
267
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Umarım 2024, başta Filistin’de olmak üzere tüm dünyada barışın, huzurun, sevginin ve iyiliğin egemen olduğu bir yıl olur” dedi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Batman’a geldi.
Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Nasıroğlu Külliyesi Konferans Salonu’nda “Biz, Büyük Bir Aileyiz” teması ile düzenlenen programa katıldı.
Programda yaptığı konuşmada, yeni yılın hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.
2024 yılının başta Filistin olmak üzere tüm dünyaya barış ve huzur getirmesi temennisinde bulunan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, “Sözlerimin başında yeni yılın ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Umarım 2024, başta Filistin’de olmak üzere tüm dünyada barışın, huzurun, sevginin ve iyiliğin egemen olduğu bir yıl olur. 2023’te yaşadıklarımız, gördüklerimiz, şahit olduklarımız milletçe birlik ve beraberlik içinde olmaya ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu bize tekrar hatırlattı. Asrın felaketini birbirimize kenetlenerek atlattık. Yeni yılda da, yaralarımızı birlikte sarmaya ve kimseyi geride bırakmadan yürümeye devam edeceğiz.” Dedi.
“Biz, büyük bir aileyiz”
“Bakanlık olarak her zaman yinelediğimiz bir cümle vardır: biz, büyük bir aileyiz.” diyen Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, şöyle devam etti, “Her birimizin farklı tecrübesi, hikayesi ve fikirleri var. Bu farklılıklarımız bizi zenginleştirirken daha da güçlü kılıyor. Bu büyük ailenin fertlerinden biri olarak sizlerle birlikte olmak ve bu millete hizmet etmek, benim için büyük bir onur. Bu toprakların kadim güzelliklerindendir, insanlar ailelerini önemser. Aile fertleri birbirine destek olur, birlikte çalışır, birlikte üretir ve geleceklerini birlikte inşa ederler. Birliğimizin ve dirliğimizin teminatı olarak Devletimiz de tüm imkanlarını vatandaşları için seferber eder. Sizler birlik olmanın, kenetlenmenin gücüne dayanarak bu büyük aileyi daha huzurlu ve müreffeh günlere taşıyacaksınız. Yaşlılarımızın tecrübelerinden, gençlerimizin dinamizminden istifade etmeyi bilecek, kadın-erkek ayrım gözetmeden büyük bir aile olarak ülkemiz için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”
“Zor zamanlar atlattık, hepiniz şahitsiniz”
Dünya ve insanlığın son yıllarda çok zorlu süreçlerden geçtiğini vurgulayan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, “Salgınla mücadelenin ön saflarında yer alan ekipler olarak zor zamanlar atlattık, hepiniz şahitsiniz. Sonrasında 6 Şubat’ta asrın felaketi ile yüreklerimiz yandı. 6 Şubat depremlerinde gördük ki Bakanlığımız’ın gurur kaynağı her bir çalışma arkadaşımız, üstün gayretiyle vatandaşımıza umut oldu, rehber oldu. Burada huzurlarınızda onlara bir kez daha teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Sevgili çalışma arkadaşlarım, her birinizin eline, emeğine, yüreğine sağlık. Rabbim bu aziz millete bir daha böylesi felaketler yaşatmasın.” İfadelerini kullandı.
Kadınlara 30 dönümlük alan müjdesi
Salona girişte kadın emeğinin en güzel yansımalarının yer aldığı kadın kooperatiflerimin stantlarını ziyaret etme fırsatı bulduğunu belirten Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Valilik aracılığıyla kadın kooperatiflerinin çalışmalarını yürütebileceği 30 dönümlük bir alan tahsis edilmesi talimatı verdiğini müjdeledi.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, şöyle devam etti, “Üreten, ailesine ve ülkesine katma değer katan kadınlarla bir araya gelmekten her zaman için büyük bir gurur ve heyecan duyuyorum. Stantları gezerken dayanışmanın, bir ve birlik olmanın nasıl güzel sonuçlar doğurduğuna bir kez daha şahitlik ettim. Bu yüzden kadınlarımızın ekonomiye, üretime katılımlarına, sonuna kadar destek olduk, olmaya devam edeceğiz. Kadın erkek fırsat eşitliğini artırarak, başta kadınlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızla başarı hikayeleri yazacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Milletimizi topyekûn güçlendirmeyi hedefleyen çalışmalarımızla, etkin ve kapsayıcı politikalar üreterek tüm kesimlerin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılama gayreti içindeyiz. Dinamik, kapsayıcı ve proaktif bir yaklaşımla sosyal hizmetler alanında yenilikçi programlar ve projeler geliştiriyoruz. Hizmetlerimizde önemli bir yer tutan ÇATOM ve ADEM kursiyerlerimizle de burada bir arada bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Karşılaştıkları tüm engellere rağmen, kursiyerlerimizin azimleri ve öğrenme istekleri tüm kadınlarımıza ilham veriyor. Her bir kursiyerimiz, yetenekleri ve potansiyelleriyle gerçekten hepimizi etkilediler. Onların hayat hikayelerinin ve gösterdikleri çabaların hepimize örnek olması gerektiğini düşünüyorum. ÇATOM ve ADEM kursiyerlerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor ve başarılarını kutluyorum.”
Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, konuşmasının sonunda PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen Şenay Aybüke Yalçın’ı da anarak, “inşallah bu topraklardan nice Aybükeler çıkacaktır” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.